RSS

sâmbătă, 13 februarie 2010

Dan Puric

          Unul din Oamenii pe care îl admir foarte mult este Dan Puric. Poate că unii știți cine este, dar pentru cei care nu știți o sa vă povestesc eu câte ceva despre el. Dan Puric este un regizor și actor român care delectează scenele teatrului român și internațional de aproape 30 de ani. A avut roluri genial jucate pe scenele Teatrului National “I.L. Caragiale” din București, jucând în piese de teatru ca “O scrisoare pierdută”, “Noaptea Regilor”, “Păsările”, etc, precum și roluri în filme ca “Tinerețe frântă”, “Orient Expres” sau “O vară cu Mara”. Cu toate astea, mărturisesc, nu teatrul sau filmul m-au făcut să îl apreciez așa mult și să mă declar un fan al său, ci faptul că este unul din puținii Părinți Spirituali ai neamului nostru. El are o viziune total obiectivă, realistă și perfect conturată despre OM, despre viață și reușește prin reprezentațiile sale să inspire sentimente și idei oamenilor de rând, sentimente ce în absența lui ar fi rămas suprimate și ascunse și n-ar fi ieșit probabil niciodată la iveală. Ceea ce face el, poate fi numit, poate mai puțin academic, Stand Up Filosofic. Ca să fiu mai explicit, Stand Up-ul filosofic, este o îmbinare perfectă între actorie, regie, comedie și filosofie. Dan Puric reușește, prin reprezentațiile sale să evidențieze toate tarele societății noastre, toate problemele lumii în general și omului în special. Astfel în show-urile sale realizează adevărate capodopere filosofice, prezentând într-un mod inteligibil și informat înțelepciunea proprie de viață, conceptele și elementele definitorii pentru Omul Frumos(asa cum îl numește chiar el), de fiecare dată paralelizându-le cu România și cu actuala noastră societate și decadențele ei.
            Poate că sunt cuvinte de prisos. E greu să vorbești despre o astfel de persoană pentru că, într-un fel, nici nu mă simt atât de demn să o fac, așa că am vorbit la veșnicul superlativ admirativ pentru a nu-i perisa nici măcar un fir din valoare acestul mare OM. Două cărți absolut geniale ale acestui OM, pe care vi le recomand din suflet și gând, sunt “Omul Frumos” și “Cine suntem”.
            În continuare voi posta câteva din reprezentațiile sale pe care le-am găsit în mediul virtual pentru ca ascultându-l să vă puteți face și voi o părere despre el. În orice caz, după cum veți vedea, nimic nu se compară cu a-l privi, asculta și admira live, sau cu a-i citi cărțile.

Dan Puric - Despre Omul Frumos
1-4(10)


Dan Puric - Cine suntem
1-4(12)

Dan Puric - Apariții TV



Puteți intra și pe site-ul lui personal http://www.danpuric.ro/ pentru mai multe informații despre reprezentațiile sale.