RSS

luni, 19 octombrie 1987

Profil Psihologic nr.2

Număr Subiect: 2

Nume Subiect: Anonim

Adresă de profil: Axel

Prezentare: Profilul psihologic realizat pe baza pozelor presupune ca eu să studiez ipostazele din poze și să-mi creez o imagine despre personalitatea subiectului, apoi să o expun precizând calitățile și defectele pe care le intuiesc, și, într-un final, dacă am judecat bine, să obțin o confirmare din partea persoanei respective și a persoanelor ce o cunosc.

PS:Voi folosi exprimarea la pertu pentru un contact mai bun cu subiectul.

Profilul Psihologic: Primul lucru pe care l-am observat la tine este că ești, sau cel puțin așa pari a fi, o fire calmă. Pari genul de persoană mereu liniștită, care aparent e mereu cu capul pe umeri, care încearcă să-și joace rolul în viață ca la carte. Cred că asta atrage multe persoane alături de tine pentru că sunt mulți cei care își doresc să fie așa raționali și cerebrali precum ești tu. Cred că dai dovadă de obiectivism în cele mai multe cazuri, ai capacitatea de a gândi la rece și de a nu te pripi în luarea deciziilor. Deaceea cred că, înainte de a face un lucru, analizezi și reanalizezi toate variabilele, și doar atunci când ești cu adevărat convins că acele variabile îți sunt favorabile, doar atunci acționezi. Prin urmare ești prudent în viață, și asta poate survine fie dintr-o educație mai deosebită, mai strictă, pe care ai primit-o în familie, fie din cauza unor probleme care te-au făcut să-ți reactualizezi standardele de viață și să nu inițiezi nicio acțiune fără a te gândi și a cântări bine situația înainte. Deasemenea cred că ești interiorizat cu propriile sentimente, și ai un nivel de autocenzură ridicat care te împiedică de multe ori să faci lucruri de moment, filtrul autocenzurii tale fiind foarte fin. Auto-cenzura deasemenea se formeaza în supraconstient(sau, cum e greșit numit în română, subconstient, deși vine din fracezul surconscience = supraconstiență) în perioada inițială a unei persoane,până la cel mult vârsta de 10 ani, prin urmare cred că ai primit o educație foarte rigidă și foarte sănătoasă care te-a pregătit pentru astfel de momente. Cum spuneam, deci, îmi pari o ființă relativ închisă în ceea ce-i privește trăirile, nevrând să arate în exterior ceea ce simte cu adevărat și considerând asta o slăbiciune pentru actuala societate, astfel că tu ești singurul care își gestionează și care încearcă să-și înțeleagă și uneori să-și suprime gândurile, ideile, sentimentele. Cu toate astea în exterior ești cu mult diferit, încerci să te integrezi și o faci bine, pentru că ai capacitatea foarte bună de a disimula și de a te mula pe orice idee sau situație, adaptându-te destul de bine la ele.
          În antiteză cu aceste manifestări exterioare, în interior cred că ești altfel. Cred că ești o persoană sensibilă, cred că ești preocupat mult de oameni, cred că iubești oamenii și faci tot posibilul să-i înțelegi, acceptându-i așa cum sunt și fără a încerca să-i schimbi. Deasemenea cred că ești o fire boemă, de cele mai multe ori visătoare, și cred că trăiești mai mult în viitoruri ipotetice decât în trecut sau prezent. Asta atrage dupa sine un optimism, care consider că te definește, însă acest optimist este modelat și de exteriorul său, astfel că nu este un optimism în stare pură, ci, ești, ceea ce eu numesc, optimist realist (sună paradoxal, dar unele persoane nu au un optimism exagerat care să-i facă să se gândească prea sus, ci unul mai limitat, care să genereze idei ce pot fi realizate fizic, în realitate, și așa cred că ești tu). Deasemenea, deoarece ești o fire boemă în interior, dar exteriorul cenzurează asta, cred că ai momente când rebelul din tine transcede învelișul extern și te face să faci lucruri ce aparent par mai ciudate pentru cei din jurul tău, și pe care ei poate le catalogheaza drept nebunii de moment, în timp ce pentru tine sunt expresii a ceea ce ai vrea să fii cu adevărat, dincolo de aparențele fizicului și exteriorului, și poate acele momente de nebunie îți definesc cel mai bine interiorul.
           Cred că nu ești o persoană foarte timidă, dar nici una foarte comunicativă, oscilezi probabil în funcție de circumstanțe. Cu toate astea cred că felul tău de a fi și de a privi oamenii te-a făcut să-ți atragi mulți prieteni în jurul tău, oameni care țin la tine și te apreciază pentru ceea ce ești, la fel cum și tu îi accepti așa cum sunt. Pari o persoană bună la suflet, așa că, intuiesc că prietenii ocupă un rol esențial în viața ta, prin ei reușind să te definești pe tine însuți, și deasemenea cred că ești foarte săritor și ai face aproape orice pentru ei, la fel cum și ei, probabil, ar face orice pentru tine. În grupul tău de prieteni cred că tu ești cel lucid, cu capul pe umeri, sau cel puțin așa cred că te văd cei din jur, deși ai uneori, așa cum am mai spus, momentele tale de nebunie, care, am presupus mai sus din ce survin.
            În viață cred că ești o persoană perseverentă, muncești mult și te dedici foarte mult lucrurilor care îți plac, fie ele profesionale sau simple pasiuni. Poate că ești superficial în unele momente, dar de cele mai multe ori încerci să vezi dincolo de aparențe și să nu te lași așa mult influențat fațada exterioară a unei persoane.     
           Cred că ești o persoană directă, spui lucrurilor pe nume și mărturisești atunci când te deranjează ceva, și asta pentru că nu-ți place să minți și consideri că minciuna e o complicație suplimentară ce poate fi evitată. Cu toate astea cred căți-ai dori să fii altfel, dar tocmai acele principii formate prin autocenzură te împiedică să nu fi așa de “liber” pe cât ți-ai dori să fi. Pe de o parte e bine, pentru că generează prudență, o calitate esențială pentru supraviețuire socială, pe de o parte e rău, pentru că va fi foarte greu să te poți auto-înțelege și auto-defini.

PS: Eu nu încerc să te definesc așa cum ai crezut. Ceea ce am încercat să fac e să-ți descopăr niște trăsături. A defini o persoană necesită mult mai mult timp și nu se poate face la distanță, întrucât un om este mult mai complex decât ceea ce încerc să descopăr eu aici. În plus, spui că tu nu ai reușit să te definești, ori, dacă tu nu ai reușit să faci asta, eu nici atât nu voi putea, cel mult aș putea să-ți dau niște motive sau niște sfaturi care să accelereze procesul. Doar tu ești cel care te poți cunoaște și înțelege cel mai bine.

Muzică Preferată (presupusă): Cred că-ți plac baladele rock classice, muzica rock mai chill, gen soft rock, rock alternativ, probabil și raggae, hip-hop, rapp, ceva care să rezoneze cu felul tă de a fi. Probabil atunci când ești cu prietenii, asculți mai mult rap,hip-hop, când ai momente de solitudine asculți mai mult rock,raggae, muzică de chilling

Zodie(presupusă): Judecând după caracterul tău oarecum duplicitar, deși menționez că nu cred în zodii și le consider relevante doar pentru cei care cred și sunt influențați inconștient de ele, judecând și după trăsăturile pe care ți le-am presupus, cred că ești fie pești, fie gemeni, oscilând mai mult pentru a doua variantă pentru că duplicitatea ta se mainfestă interior/exterior.

Sfărșit: Nu știu dacă am dreptate întru totul. Este posibil să mă înșel. Scopul profilului este de a încerca să înțeleg oamenii din jurul meu mai bine, de a vedea dincolo de aparențe, dar, deși studiez asta de atâta timp, încă nu pot spune că îi cunosc perfect. Deaceea o să am nevoie de părerea ta și eventual a unor prieteni care te cunosc și te pot vedea din exterior, în care să spuneți unde am avut dreptate, unde nu am avut dreptate, și cam în ce procent te-am nimerit. Asta într-un comment chiar sub acest post. În felul acesta voi putea să-mi perfecționez și eu tehnica.