RSS

luni, 19 octombrie 1987

Profil Psihologic nr.5

Număr Subiect: 5

Nume Subiect: Alina

Sex: feminin

Adresă de profil: http://yo2alina.hi5.com/

Prezentare: Profilul psihologic realizat pe baza pozelor presupune ca eu să studiez ipostazele din poze și să-mi creez o imagine despre personalitatea subiectului, apoi să o expun precizând calitățile și defectele pe care le intuiesc, și, într-un final, dacă am judecat bine, să obțin o confirmare din partea persoanei respective și a persoanelor ce o cunosc.

PS:Voi folosi exprimarea la pertu pentru un contact mai bun cu subiectul.

Profilul Psihologic:  Primul lucru pe care l-am observat la tine e o discrepanță mare între interiorul și exteriorul tău. Cred că ești o persoană care încearcă să-și ascundă sentimentele și gândurile, uneori chiar să le inhibe, de teamă să nu fie înțeleasă greșit sau judecată pentru felul în care acționează. Deaceea cred că în exterior tinzi să fii mereu cu zâmbetul pe buze, să fii sau măcar să pari mereu fericită, să-i faci pe cei din jurul tău să se simtă bine în compania ta, deși, poate, în interior ai suferințe sau gânduri pe care nu ți le exprimi. Prin urmare deși, din punctul meu de vedere, ești o persoană relativ ascunsă cu propriile gânduri și sentimente, și nu ți le arăți oricui și oricum, cred că ești o persoană care te faci ușor plăcută de cei din jurul tău, pentru că ai o calitate mare, aceea a disimulării și de a putea înțelege și de a te putea mula pe diferite comportamente și personalități. Cred că ai un talent psihologic nativ în a avea capacitatea de a înțelege o gamă mare de persoane și de a știi cum să te comporți în preajma lor pentru a te face plăcuta.
          Din calitățile enumerate mai sus, presupun că ai foarte mulți oameni care te consideră prieteni, pentru că îi ajuți și îi faci să se simtă bine. Tu, în schimb, consideri că foarte puțini din ei îți sunt prieteni adevărați, și aceștia sunt cei care au trecut testul timpului, persoane care ar face orice pentru tine, necondiționat, la fel cum și tu ai face orice pentru ei.
          Cu toate acestea, în cercul tău de prieteni cred că ești de cele mai multe ori sufletul găștii. Îmi pari o persoană foarte activă, îți place să fii înconjurată de oameni în general și de prieteni în special, și ești de cele mai multe ori cea care întreține vie atmosfera grupului. Cred că deseori tu ești cea care vine cu inițiative de călătorii, plimbări sau alte tipuri de ieșiri, pentru că ești genul de persoană care urăște cel mai mult să se plictisească și să plicitsească, deaceea probabil cauți de fiecare dată noi moduri de a te reinventa și de a face orice pentru a nu cădea în monotonii pe care le urăști.
           Desemenea cred că de cele mai multe ori ești cea care oferă sfaturi decât cea care le primește. Faptul că ești o persoană plăcută și inspiri încredere îi face pe cei din jurul tău să te considere o persoană căreia îi poate spune secrete sau cere sfaturi. Deasemenea, deoarece tu ești oarecum introvertită cu propriile sentimente, și deoarece ești capabilă să înțelegi personalități diferite, cred că sfaturile tale sunt de cele mai multe ori foarte bune și îi ajută pe cei ce le cer, dar te ajută și pe tine să te definești și să te înțelegi. La rândul tău, tu nu ceri sfaturi oricui, și nu te destăinui sentimental oricui. Cred că sunt foarte puține persoanele care au reușit să-ți pătrundă în suflet și în care ai încredere să te mărturisești, și acestea sunt probabil una din prietenele tale cele mai bune sau unul din părinții tăi, intuiesc că mama ta.
            Cred totuși că uneori tinzi să fii superficială cu cei din jurul tău și să îi judeci după aparențe. Nu ești mereu așa, dar cred că ai momente în care pleci de la idei preconcepute formate probabil dintr-o educație strictă și foarte bine conturată moral, care te-a făcut să gândești oarecum stereotipar. Deaceea tinzi uneori să încadrezi persoanele în tipologii, fără a încerca să-i cunoști mai îndeaproape și să reușești să îți dai seama cum sunt ei cu adevărat. Această superficialitate cred că te-a făcut în timp să suferi(e posibil să mă înșel). Cred că te-a făcut să ai încredere în oameni ce nu meritau încrederea ta, și astfel ai suferit, dar totodată ai devenit mai precaută și ți-ai construit un scut în jurul tău pentru a te proteja de la a mai trece prin ce ai trecut.
             În dragoste cred că tinzi să fii acaparatoare și geloasă. Asta e o calitate până la un moment dat, când poate deveni sufocantă pentru cel de lângă tine. Deasemenea cred că tinzi să iubești foarte mult și intens, și uneori te autoiluzionezi cu iubirea ta, fiind orbită de sentiment și putând astfel fi foarte ușor lezată și înșelată.
             Cred că ești o persoană pesimistă cu ea însăși însă optimistă cu cei din jur. Deaceea când vine vorba de tine gândești negativ, pui mereu răul în față și ești mai precaută pentru a nu suferi sau pentru a controla mai bine variabilele viitorului apropiat. Când vine vorba de alții, ești optimistă, mereu cu zâmbetul pe buze, mereu îi încurajezi, ai încredere în ei și încerci să-i impulsionezi spunându-le că totul va fi bine și arătându-ți optimismul.
              Cred că în fond ești o fire foarte sensibilă, poate și foarte romantică. Ai momente de nostalgie, melancolie, în care cazi uneori și atunci probabil se arată cel mai bine această sensibilitate a ta. Datorită sensibilității cred că îți plac copii, pentru că sunt expresia pură a libertății și inocenței, și știi că un copil niciodată nu va trăda un sentiment pentru că ete prea curat să o facă. Deasemenea cred că sunt foarte multe momentele în care te simți singură, chiar dacă ești înconjurată de mulți oameni, prieteni.
              Cu toate astea, cum am spus, în exterior tinzi să ascunzi această sensibilitate, să fii oarecum ironică, disimulativă, uneori să joci teatru, sau să apelezi la alte tertipuri pentru a ascunde ceea ce simți cu adevărat. Deși îți place să fii înconjurată de oameni, nu ai deplină încredere în ei, pentru că probabil ai trecut prin multe momente în care ți-a fost trădată încrederea. Deaceea presupun că-ți plac florile, animalele, mergând pe același principiu, că ele sunt mult mai pure și incapabile să te rănească. ”Cu cât cunosc mai mulți oameni, cu atât îndrăgesc mai mult animalele ”.

Muzică Preferată (presupusă): Cred că asculți mai mult rapp,hip-hop atunci când ești în gașcă și înconjurată de prieteni. Atunci când ești singură, probabil că asculți balade, melodii mai sentimentale, chiar și rappuri mai “de suflet”, latino, poate chiar și soft rock.

Zodie(presupusă): Judecând după caracterul tău oarecum duplicitar, deși menționez că nu cred în zodii și le consider relevante doar pentru cei care cred și sunt influențați inconștient de ele, judecând și după trăsăturile pe care ți le-am presupus, cred că ești fie pești, fie gemeni, oscilând mai mult pentru prima variantă pentru că în ciuda duplicității tale tinzi spre sensibilitate și există motive de înțeles prin care nu o expui.

Sfărșit: Nu știu dacă am dreptate întru totul. Este posibil să mă înșel. Scopul profilului este de a încerca să înțeleg oamenii din jurul meu mai bine, de a vedea dincolo de aparențe, dar, deși studiez asta de atâta timp, încă nu pot spune că îi cunosc perfect. Deaceea o să am nevoie de părerea ta și eventual a unor prieteni care te cunosc și te pot vedea din exterior, în care să spuneți unde am avut dreptate, unde nu am avut dreptate, și cam în ce procent te-am nimerit. Asta într-un comment chiar sub acest post. În felul acesta voi putea să-mi perfecționez și eu tehnica.