RSS

luni, 19 octombrie 1987

Profil Psihologic nr.1

Număr Subiect: 1

Nume Subiect: Anonim

Adresă de profil: TimpDedus


Prezentare: Profilul psihologic realizat pe baza pozelor presupune ca eu să studiez ipostazele din poze și să-mi creez o imagine despre personalitatea subiectului, apoi să o expun precizând calitățile și defectele pe care le intuiesc, și, într-un final, dacă am judecat bine, să obțin o confirmare din partea persoanei respective și a persoanelor ce o cunosc.

PS:Voi folosi exprimarea la pertu pentru un contact mai bun cu subiectul.

Profilul Psihologic: Primul lucru pe care l-am observat la tine este faptul că ești o persoană foarte „ascunsă”. Parcă trăiesti într-o lume proprie, a sentimentelor și gândurilor tale, iar în exterior încerci să le suprimi, probabil de teamă să nu fii interpretată sau înțeleasă gresit. Prin urmare cred că îți este teamă să-ți exteriorizezi sentimentele, și tinzi să adopți o mască prin care să te protejezi și implicit să-ți protejezi principiile și gândurile. Cred că ești genul de persoană care e mai mult un bun sfătuitor decât cea care cere sfatul, prin urmare probabil că sunt mulți care iși spun problemele în fața ta și îți cer părerea, dar sunt foarte puțini cei cărora te poți destăinui tu, pentru că, îmi pari o persoană închisă, care tinde să-și echilibreze trăirile interioare singură, fără a accepta ușor ajutor din exterior. Probabil singura persoană în care ai totală încredere și căreia i te confesezi, judecând după cum am presupus felul tău de a fi, este unul din părinții tăi, intuiesc că mama ta.
            Cred că ești o persoană nu foarte optimistă, dar nici pesimistă, deși probabil ai momente în care te copleșește un pesimism melancolic, de cele mai multe ori ești, sau cel puțin dai impresia că ești echilibrată și că ai o gândire și un comportament lucid din acest punct de vedere, al viziunii pesimist-optimiste.
Deasemenea cred că ești o fire visătoare, poate că uneori prea cu capul în nori, nu ești pragmatică, ci ești mai preocupată de idei și vise mărețe, filosofice, decât de efemeritățile de zi cu zi. Asta îmi semnalizează faptul că ești o persoană inteligentă, orientată mai mult spre latura umană a existeței, și într-o perpetuă cunoaștere de sine, care, cred, că te definește ca stil de viață. Cred că ești genul de persoană care încearcă să învețe din absolut orice întâmplare prin care trece, reactualizându-și baremele și concepțiile de viață la orice pas trecut.
             Cred că o caracteristică fundamentală pentru personalitatea ta este melancolia. Cred că ai momente foarte dese în care te cuprinde forma asta de manifestare, care îți dă un sentiment de a dori să trăiești mai mult în trecut decât in viitor, prezentul fiind pentru tine o proiectare a trecutului și o consecință a acțiunilor întreprinse atunci. Datorită melancoliei, care, de cele mai multe ori e o caracteristică pregnantă a artiștilor, cred că ai cel puțin un talent care te definește și care te ajută să te descarci în acele momente, probabil îți placă să scrii...aici, sunt foarte multe persoane cu această caracteristică, persoane care nu și-au descoperit încă veleități pentru scris, dar care, atunci când trec prin astfel de stări, monologhează, prin urmare au un talent pentru scris încă nedescoperit. Așa presupun că este și cazul tău, dar e posibil să mă înșel, fiind doar o presupunere fundamentată statistic.
             Cred că ești o persoană foarte romantică, deși uneori tinzi să-ți înabuși această trăsătură, din aceleași motive pe care le aminteam la inceput, de teamă să nu fii rănită. Cred că apreciezi foarte mult la o persoană gesturile, vorbele, micile atenții, cuvintele de dragoste, orice care îți confirmă că persoana respectivă ține la tine și care îți hrănește acest romantism, de tip clasic, și poate ușor demodat(deși tu încerci să-l maschezi pentru că lumea s-a deprofanizat foarte mult și nu mai poate percepe un astfel de sentiment).
             Cred că ești o persoană care se dedică complet persoanei iubite, și ar face absolut orice pentru iubire, pentru că, după cum am presupus și anterior, ești preocupată de latura umană și știi cât de greu este să găsești cu adevărat iubirea.
             Cred că ești o perfecționistă. Încerci să faci totul perfect și să te dedici foarte mult lucrurilor pe care le întreprinzi. Sesizez însă că ai avea o frică de a nu munci în zadar, așa că aceasta perseverență e relativă, poți uneori să și renunți la unele lucruri din cauza unei idei de moment, deși cred că în majoritatea cazurilor te caracterizează prima variantă, și ești ambițioasă cu aproape tot ceea ce îți propui.
              În ceea ce privește prietenii, cred că ai un principiu foarte strict și bine conturat despre noțiunea de prieten. Pentru tine un prieten adevărat trebuie să-și dovedească acest statut în timp, și încercat de întâmplări alături de tine. Dat fiind faptul că îmi pari o fire puțin mai retrasă(dar nu foarte retrasă), consider că ai poate multe cunoștințe, eventual amici, însă foarte puțini prieteni, cred că îi poți număra pe degetele de la o mână. În orice caz, acești prieteni adevărați pe care îi deții sunt aleși în timp și ar face orice pentru tine la fel cum și tu ai face orice pentru ei.
              Cred că în unele situații ești copilăroasă. Te caracterizează ludicul, dorința de libertate prin întoarcerea la inocența copilăriei, și cred că ai momente în care te comporți mai “elementar” pentru că vrei să reobții acea libertate și lipsă de griji pe care și-o oferea copilăria.
              Cred că în cele mai multe cazuri ești o persoană chill, calmă, liniștită, nu pari genul care să frecventeze cluburi doar pentru a epata sau a-ți asuma că “faci ceva”, că ai o viață socială așa cum alte entități ale zilelor noastre fac, ci tu ai alte forme de distracție, probabil diferite și mai speciale. Cred că preferi în locul cluburilor, să te plimbi, să călătorești, să stai în natură, să asculți o muzică bună, să citești o carte specială pentru sufletul tău. Referitor la cărți, având în vedere ce am presupus până acum despre tine, cred că îți place foarte mult să citești, în special cărți despre spiritualitate, despre sentimente, despre Om și natura lui(App, îți recomand cartea lui Dan Puric “Omul Frumos”). Cred că au fost momente în care ai iubit atât de mult senzația pe care ți-a dat-o o carte încât ai recitit-o de mai multe ori, pentru a retrăi acele sentimente, și, cum am mai spus, a te reîntoarce în trecut și a-ți crea acele stări melancolice.
              În poze pari foarte naturală, foarte decentă, nu pari a folosi așa mult machiaj, sau dacă îl folosești, îl folosești cu cap, și nevulgar, ceea ce mă face să cred că pentru tine nu contează așa mult fizicul unei persoane, ci vezi dincolo de aparențele unui chip, de fiecare dată încercând să cunoști cât mai profund un om înainte de a-l cataloga, caracteriza și accepta sau respinge.

Muzică Preferată (presupusă): Cred că-ți plac baladele rock classice, muzica rock goth, și probabil și muzică de chillout, lentă, gen blues, jazz, raggae, depinde de starea în care te aflii in acel moment

Zodia (presupusă): Judecând după felul tău de a fi, deși meționez că nu prea cred în zodii dar consider că ele inconștient influențează o persoană care crede, presupun că ești vărsător cu ascendent în capricorn, sau capricorn cu ascendent în vărsător

Sfărșit: Nu știu dacă am dreptate întru totul. Este posibil să mă înșel. Scopul profilului este de a încerca să înțeleg oamenii din jurul meu mai bine, de a vedea dincolo de aparențe, dar, deși studiez asta de atâta timp, încă nu pot spune că îi cunosc perfect. Deaceea o să am nevoie de părerea ta și eventual a unor prieteni care te cunosc și te pot vedea din exterior, în care să spuneți unde am avut dreptate, unde nu am avut dreptate, și cam în ce procent te-am nimerit. Asta într-un comment chiar sub acest post. În felul acesta voi putea să-mi perfecționez și eu tehnica.

Mulțumesc aticipat,

Mike1Ange0