RSS

luni, 19 octombrie 1987

Profil Psihologic nr.3

Număr Subiect: 3

Nume Subiect: Diana

Adresă de profil: http://rblued88.hi5.com/

Prezentare: Profilul psihologic realizat pe baza pozelor presupune ca eu să studiez ipostazele din poze și să-mi creez o imagine despre personalitatea subiectului, apoi să o expun precizând calitățile și defectele pe care le intuiesc, și, într-un final, dacă am judecat bine, să obțin o confirmare din partea persoanei respective și a persoanelor ce o cunosc.

PS:Voi folosi exprimarea la pertu pentru un contact mai bun cu subiectul.

Profilul Psihologic: Încep prin a menționa că ești o persoană relativ greu de profilat. Cu toate acestea cred că am reușit să pătrund în esență și să descopăr câteva din trăsăturile tale.
          Prima trăsătură pe care o consider definitorie pentru caracterul tău este că ești o persoană care încearcă să-și joace viața ca la carte. Cred că ești o persoană foarte corectă atât cu cei din jur cât și cu tine însăți. Deaceea de cele mai multe ori încerci să te comporți exemplar în tot ceea ce faci, să fii sau măcar să dai impresia că ești perfectă. Cei din jurul tău te admiră pentru asta dar unora nu le place acest convenționalism dus la extrem al tău, considerând că joci teatru sau că nu ești tu însăți, și aici au, într-o mică măsură dreptate, dar voi vorbi despre asta mai încolo. Probabil corectitudinea aceasta cu cei din jur și implicit cu tine însuți vine dintr-o educație foarte bună pe care ai primit-o în familie, poate și strictă uneori, dar și dintr-o fire a ta perfecționistă. Cred că faci tot posibilul să faci toate lucrurile cât mai bine poți și te demoralizează foarte mult orice eșec. Pentru tine, cred, orice decepție, orice eșec e foarte grav perceput afectiv, și te refaci greu după așa ceva, mai ales pentru că pui suflet și muncă în tot ceea ce faci, și o astfel de dezamăgire iți taie aripile și te aruncă în stări complicate din care ieși greu. Ce-i drept atunci când totul îți merge bine prinzi aripi și de obicei toate tind să ți se întample aproape perfect, și asta pentru că ești o fire pretențioasă, meticuloasă și foarte atentă la detalii, și iei în considerare absolut orice ar putea să cauzeze o problemă în îndeplinirea visului tău.
        Prin urmare am spus că ești pretențiasă , și cred că iți dorești în jurul tău doar lucruri care să te ajute să progresezi, să evoluezi. Te înconjori de oameni care au ce să-ți ofere din toate punctele de vedere: material, spiritual, afectiv, intelectual, dar, deoarece, cred, că ești o persoană puțin cam superficială și credulă, se întâmplă să te înșeli în privința lor.
       Cred că ești o persoană ordonată și pedantă, îți place ca lucrurile în jurul tău să fie mereu aranjate la locul lor. Cred că nu poți dormi noaptea dacă în jurul tău lucrurile nu sunt aranjate, pentru că însăși gândirea ta e una ordonată, și nu te poți desfășura dacă exteriorul tău nu e la fel de bine aranjat/așezat.
       Cred că ești o persoană foarte comunicativă, și asta atrage în jurul tău mulți oameni și te face să ai multe cunoștințe. Din păcate însă, cred căîn interiorul tău se dă o luptă, încă nu știu ce fel de luptă, dar e ceva care te face să fii reticentă cu cei din jurul tău, astfel că, ești comunicativă până la un anumit nivel, și foarte puțini sunt cei care reușescă să treacă de acea barieră. Cred că ai foarte puțini oameni pe care îi consideri cu adevărat prieteni, și pe care te poți baza oricând și pentru care și tu la rândul tău ai face orice, iar ceilalți rămân la rangul de amici și cunoștințe.
       Cred că de cele mai multe ori ești o persoană calmă și liniștită, calculată, nu faci lucruri ieșite din comun ci raționezi mult înainte de a întreprinde o acțiune. Ai momente însă în care ești nehotărâtă, și te gândești foarte mult dacă să faci sau nu ceva, și cred că acelea sunt momentele cele mai solicitante pentru tine, pentru că implică atât firea ta calculată cât și temperamentul pretențios, și presiunea pe care ți-o autoimpui ca totul să iasă bine. Cred însă că ai impresia că niciodată nu ești înțeleasă în profunzime, deși în opinia ta faci tot posibilul pentru a te exprima clar și pe înțelesul tuturor. Cred că asta e una din problemele personalității tale, faptul că te simți neînțeleasă, poate uneori marginalizată, deși în exterior poate că nu e așa, îți auto-induci niște stimuli care te fac să-i percepi pe cei din jur așa și să te comporți ca atare situației.Deaceea cred că uneori faci lucruri ce îți sunt impuse și care poate nu-ți plac, doar pentru a te apropia într-un fel de cei din jurul tău și a-ți crea impresia că ești mai bine percepută dacă faci asta.
       Cu toate astea cred că ești o fire prudentă, nu îți asumi prea des riscuri, și tot ceea ce faci este grație perseverenței și ambiției tale, a muncii proprii, fără a apela sau a-ți asuma acele riscuri de care vorbeam înainte.
       Cred că ești o persoană foarte sentimentală cu cei ce reușesc să pătrundă cu adevărat în sufletul tău, trecând de bariera pe care o aminteam mai sus. Ești romantică, atenta la micile lucruri, îți place să fii admirată, să ți se arate în moduri cât mai romantice dragostea și să te simți mereu iubită. Probabil ești mai ușor de cucerit cu flori, serenade, declarații de dragoste, decât cu alte forme mai “actuale” și mai directe de “agățat”.
      Cu toate că ai prieteni, cred că nu te exteriorizezi prea mult lor. Ești mai mult genul de persoană care oferă sfaturi decât cea care le cere sau le primește din partea prietenilor. Asta vine pe de o parte din cauza faptului că nu vrei să îți arăți în exterior slăbiciuni sau să-ți povestești lucruri pe care le consideri că trebuie să fie personale, pe de altă pare din faptul că nu ai încredere atât de mare în cei din jurul tău pentru a face asta, și asta survine din aceeași prudență a firii tale. Trebuie să existe însă o persoană căreia să-i povestești totul și care să te sfătuiască atunci când aparent tu nu găsești nicio soluție sau ești debusolată, și intuiesc acea persoană ca fiind unul din părinții tăi. Judecând după firea ta romantică și feminină, presupun că acea persoană este mama ta, și cred că ai o relație foarte strânsă și foarte sănătoasă pentru Ego-ul tău cu ea. Deasemenea cred că ești o persoană iubitoare, cu principii de viață bine construite și asimiliate de personalitatea ta, cred că pui foarte mult accent pe familie pentru tine ea fiind totul. Cred că, fiind o fire sensibilă, îți plac copii și animalele.

Muzică Preferată (presupusă): Judecând după sensibilitatea care te caracterizează, cred că asculți multă muzică dance, pop, latino, poate și manele uneori(sper să nu:D), house, muzică ori antrenantă și cu un ritm dansant, ori o muzică pasională și romantică, gen latino.

Zodie(presupusă): Judecând după firea ta calmă, prudență, după faptul că te-am perceput ca fiind ordonată, sufletistă, romantică, presupun că ești într-o zodie de apă, și, întrucât nu pari a avea o fire duplicitară ca să te încadrez la zodia peștilor, presupun Vărsător.

Sfărșit: Nu știu dacă am dreptate întru totul. Este posibil să mă înșel. Scopul profilului este de a încerca să înțeleg oamenii din jurul meu mai bine, de a vedea dincolo de aparențe, dar, deși studiez asta de atâta timp, încă nu pot spune că îi cunosc perfect. Deaceea o să am nevoie de părerea ta și eventual a unor prieteni care te cunosc și te pot vedea din exterior, în care să spuneți unde am avut dreptate, unde nu am avut dreptate, și cam în ce procent te-am nimerit. Asta într-un comment chiar sub acest post unde aș vrea să comentezi tu și poate și acei ce te cunosc bine. În felul acesta voi putea să-mi perfecționez și eu tehnica.