RSS

luni, 29 martie 2010

Mi-e rușine că sunt om!

"Cu cât cunosc mai mulți oameni cu atât iubesc mai mult animalele"

         Scriu acest articol influențat de un clip pe care l-am văzut la TV, precum și de alte clipuri pe care le-am găsit  ulterior pe youtube. E de ajuns să dai un search pe renumitul site de filmulețe cu "animal violence" și vei descoperi cele mai terrifiante și urâte scene pe care le vei vedea vreodată: cai bătuti pâna iși dau duhul pe stradă, câini mutilați, pisici cu care se joaca fotbal, iepuri cărora li se taie urechile, lupte între cocoși...și asta e doar o formă verbală de a le enumera. Nu știu câți dintre voi aveți puterea să vedeți măcar unul din aceste clipuri, dar sunt sigur că după ce îl veți viziona vă veți simți mult mai mic și vă va fi rușine că faceți parte din aceeași specie cu acei criminali.
          Am văzut multe clipuri...destule cât să îmi fac rău mie însumi și să mă determine să scriu acest articol. Ca de obicei eu nu obișnuiesc să insult sau să aplic corecții fizice, deși în acest caz cred că nici cele mai crunte dureri aplicate idioților care mutilează animale nu sunt de ajuns. Eu obișnuiesc mai mult să judec și să încerc să identific problemele care cauzează un astfel de comportament și felul în care ar putea fi combătute. Din punct de vedere psihologic o persoana care mutilează un animal are o problemă patologică gravă. În definirea psihologică a unui individ se ține cont de o serie de factori, iar acest fapt de a face rău animalelor este considerat a fi unul din cele mai grave forme de tulburari psihotice. Ea apare de multe ori la criminali în serie. Majoritatea criminalilor în serie care au bântuit lumea asta de-a lungul timpului, în copilaria lor, obișnuiau să chinuie animalele fără a simți pic de remușcări. Ted Bundy, considerat a fi cel mai prolific criminal în serie din lume, după cum povestea chiar el, obișnuia să arunce animale de la fereastra casei lui apoi alerga la locul în care aterizaseră doar ca să le vadă suferind. Astfel de persoane care au senzații orgasmice atunci când văd suferința în fiintele din jurul lor au probleme psihice grave(una din ele fiind o boală psihică nativă aproape incurabilă și numită generic Lipsa Compasiunii - Lack of Compassion), probleme care pot degenera de la simple mutilări asupra unor animale, până la crime odioase împotriva semenilor. În străinătate, în țările civilizate, se fac aprecieri psihologice periodice fiecărui individ, astfel că, în cazul în care dezvoltă astfel de laturi, ele să fie corectate. În România și în țările mai putin dezvoltate o astfel de evaluare este inexistentă și imposibil de implementat, și putem să trăim printre criminali fără să ne dăm seama. În orice caz, ceea ce vreau să subliniez, este că persoanele care fac ceea ce fac indivizii ăștia animalelor sunt persoane bolnave care trebuie izolate și tratate, nu lăsate să distrugă suflete.
             Acum multi vor spune că, dacă ar putea, i-ar lua pe distrușii care au facut asta și i-ar supune la mutilări ca să vadă și ei ce a simțit bietul animal. Asta e o gândire total gresită pentru că alimentează și mai mult violența! Dacă violența naște violență atunci lumea chiar este cu adevărat pierdută...nu mai există cale de întoarcere. A-i chinui pe ei așa cum și ei au făcut-o înseamnă a deveni și tu asemenea lor. Soluția cu adevărat corectă, din punctul meu de vedere ar fi realizarea unor expertize psihologice periodice obligatorii pentru fiecare individ în parte, iar, în cazul în care unul din ei arată cele mai mici semne că ar fi capabil să facă o asemenea monstruozitate, să fie izolat de societate, internat și tratat, deși, mărturisesc, a trata un astfel de individ e aproape imposibil. Există tehnici ceva mai avansate prin intermediul cărora se poate influența subconștientul prin terapii continue și pot fi inhibate anumite instincte, cum este cel criminal, însă, nimeni nu poate garanta că aceste tehnici sunt total eficiente. Astfel de tulburați psihici trebuie închiși, pentru că noi, și mai mult decât atât, animalele, poate cele mai pure ființe care habitează lumea asta, sunt în pericol datorită lor. Am vorbit mai mult de cei care au deprins aceste tulburări fie nativ, fie în perioada de educare. Mai există o categorie a acestor mutilatori, și anume aceia care nu au instincte criminale exacerbate, ci, care produc suferință animalelor din simplu teribilism și pentru că li se pare lor că e COOL. Am văzut multe filmulețe făcute pe youtube doar din teriblism și din mania de a obține cât mai multe vizualizări. Astfel de persoane care nu au tulburări psihice grave, ci sunt doar slab dotați intelectual și nu pot discerne între corect și incorect datorită unei educații defectuoase pot fi mult mai ușor reparați decât cei care produc chin din plăcere.

         Revenind la săracul animal, poate că poți citi pe chipul lui frică, teamă, durere, mai ales atunci când privește tremurat la oamenii din jurul lui, însă undeva acolo, în sclipirea din ochii lui încă mai vezi speranța. Încă mai vezi o oaza de dragoste, și asta pe mine, ca om, mă face să mă simt mic...un animal ca el are mai multă ambiție, mai mult devotament, mai multă putere decât noi am putea să avem vreodată...
          Iubesc animalele și consider că un animal îți poate fi un mai bun prieten decât o mie de oameni, pentru că te iubește necondiționat. El nu vede pătura socială, gradul de inteligență sau dacă ești îmbrăcat de mii de euro sau din IDM...el te iubește pentru ceea ce ești înăuntru nu pentru ceea ce pari a fi...și, cine nu-și dorește să aibă un astfel de prieten?
Pentru a putea auzi clipul recomand ca mai întîi să opriți muzica de fundal din bara din dreapta jos
Clipul care m-a determinat să scriu articolul
Unui cățeluș i s-au tăiat în repetate rânduri lăbuțele, faptă presupus comisă de un vecin care avea un conflict cu stăpânul micuțului
...Dacă aveți întâmplări sau alte clipuri care v-au impresionat postați-le...
TU IUBEȘTI ANIMALELE?